Metodologies i Projectes

Forma’t al Port Talent 23-24

Formació en transport marítim i intermodal

Forma’t al Port Talent és una formació que combina un model d’aprenentatge actiu amb els coneixements de les diferents matèries del grau de Comerç Internacional. Una formació amb tot el que envolta el món de la logística i el funcionament dels principals ports d’Europa.

Aquest programa és una iniciativa impulsada per l’Escola Europea – Intermodal Transport amb col·laboració entre el port de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, les associacions de la comunitat portuària i un conglomerat d’empreses del sector.

Forma’t al Port Talent és un programa d’alt rendiment, amb una formació orientada als millors estudiants dels centres d’FP de l’àrea metropolitana. Un programa que pretén donar resposta a una necessitat del sector: la falta de talent qualificat.

Segona edició de Forma’t al Port – Talent

En aquesta segona edició el programa ha comptat amb la participació de 41 estudiants i 11 professors de diferents instituts de formació profesional (FP) de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Forma’t al Port Talent és una formació completament presencial i en anglès i enguany s’ha desenvolupat al llarg de CINC dies. Durant aquests dies tant participants (estudiants) com professors van tenir l’oportunitat de desenvolupar competències transversals com:

  • el treball en equip,
  • la comunicació i
  • l’organització amb la resolució d’una operativa mitjançant el mètode del cas.

Aquesta edició de Forma’t al Pot Talent ha comptat amb les següents activitats:

  • Visita marítima al Port de Barcelona
  • Gestió de terminals portuàries i operacions de càrrega de vaixells
  • Organització i operacions en un vaixell Ro-Pax:
    • Estiba de càrrega
    • El pont
  • Càlcul de costos externs i CO2-eq

Durant aquests dies de Forma’t al Port Talent els alumnes havien de resoldre, per grups, un cas presentat per l’Escola Europea: fer una proposta de transport a una empresa que està interessada a contractar els seus serveis.

Per fer-ho, els alumnes reben classes teòriques, realitzen workshops i visites pràctiques. Durant aquests dies treballen a bord del vaixell Ro-Pax de la naviliera Grimaldi, en una ruta de short shipping entre Barcelona i Civitavecchia (Roma, Itàlia). També van gaudir d’un matí lliure per visitar la ciutat. I durant el viatge de tornada van enllestir la seva proposta i la van defensar.

Un cop acabat el viatge, els alumnes del CF de Grau Superior de Comerç Internacional arriben a Barcelona havent viscut una experiència inoblidable. Han pogut aprofundir els seus aprenentatges, escoltar ponències d’especialistes, i conegut i treballat col·laborativament amb alumnes de diferents centres.

Album de fotos de l’Escola Europea

YouTube video