Els alumnes de Batxillerat de primer curs què cursen la matèria d’economia a l’empresa han realitzat un taller de creació i organització d’una empresa. Un taller proposat per l’equip de la Cooperativa REFLEXES i que s‘anomena Taller InstaCoop.
Instacoop: un projecte per aprendre a cooperar (valors, organització, treball en equip…)
L’objectiu d’aquesta activitat pels alumnes de batxilleratés adquirir una visió general de l’activitat empresarial com a generadora de benestar, treball i riquesa en la societat, apreciant els objectius i mitjans disposats en un entorn canviant que requereixen una gestió, presa de decisions i resolució de conflictes.
Aquest projecte es va iniciar amb una sessió introductòria amb la xerrada sobre l’economia social i solidària, on s’interpel·lava als alumnes de batxilleratamb preguntes que havien de resoldre en grups.
El projecte continuava amb dues sessions on havíen d’escollir una forma jurídica per la seva empresa: empresa capitalista, empresa cooperativa i per últim l’empresa cooperativa d’interès social. No tots els grups (empreses) tenen la mateixa forma jurídica, i això els va servir per tenir diferents visions i una comprensió més gran del funcionament empresarial.
En la següent fase, aquestes empreses van rebre un encàrrec a fer i el van haver de desenvolupar fins a presentar el seu producte final.
Per altra banda, aquestes empreses van haver de portar al dia el seus comptes de despeses i ingressos fins a assolir uns guanys o pèrdues a fi d’any.
Agraïm a l’Alexis Jiménez (cap de projectes de la cooperativa Reflexes i també membre de Coopolis, Ateneu cooperatiu de Barcelona), la seva implicació en un projecte que ha aportat als alumnes elements fonamentals de la creació i funcionament d’una empresa, però sense perdre de vista el caire social i solidari que poden tenir les activitats empresarials.
Els alumnes de batxillerat del @LopezVicuBCN treballant en equip per obtenir el producte desitjat de la ma d’Alexis @Reflexescoop @coopolis_bcn pic.twitter.com/qn2P3lypqh
— angelsricartsancho (@angelsricart) January 28, 2021
Aquests són alguns dels esquemes que han utilitzat pel seu projecte: