Entrevistem a la Carme O’Callaghan, professora del cicle de grau superior d’educació infantil i del cicle formatiu de grau mitjà d’atenció a les persones en situació de dependència, coordinadora d’orientació i psicòloga del centre.
A part de la seva tasca a l’escola, realitza una activitat anomenada «cançons i contes vivenciats» dirigida a la primera infància i a les seves famílies en diferents tipologies de centres: escoles bressol, escoles d’educació especial, centres residencials d’acció educativa, espais familiars i materns.
És una proposta orientada a què els infants participin en unes experiències sensorials adequades, vehiculades a partir de cançons, música i seqüències de contes, tot implicant-los a partir de la manipulació de personatges, materials i elements relacionats.
Allò que d’entrada crida més l’atenció és que es realitza a través d’objectes estèticament atractius, que els infants poden tocar, manipular i interpretar. Els objectes s’envolten d’un entorn de materials amb textures suggerents que els situa en escena, mentre els infants senten explicar un conte, una música o una cançó que els resulta familiar.
Com a professora em possibilita estar en contacte directe amb els infants, les famílies i els diferents centres i em facilita estar al dia, quant a les innovacions metodològiques que observo en visitar i realitzar l’activitat.
Als alumnes del centre López Vicuña d’educació infantil i d’atenció a les persones en situació de dependència, els mostro la proposta, els explico com la realitzo i confeccionem alguns elements i escenaris. Posteriorment ells realitzen una intervenció similar i quan fan la formació en els centres de treball (FCT) disposen dels materials per si volen gaudir de les cançons i els contes vivenciats amb els infants.
Al centre d’estudis Lopez Vicuña tenim un gran ventall de possibilitats formatives perquè aconsegueixis els teus objectius professionals. Volem formar als futurs professionals que mou mouràn el món, i volem que ho facin al nostre centre.
Fes una ullada a la nostre oferta formativa: